Kansanlähetys

Helsinki

Toimintaa Nuoret Lapset Media Lähetit Tietoa Yhteystiedot
Etusivu Kalenteri Toimintaa Nuoret Lapset Media Lähetit Tietoa Yhteystiedot Haku

Viestintäohjeet

Vältä lyhenteiden ja toiminnoille annettujen nimien käyttöä artikkelin, uutisen ja mainoksen alussa. Ne ovat tuttuja joillekin mutta toisille ne eivät sano mitään. Ensimmäisen kerran käytä koko nimeä (ja lyhennettä sulkeissa). Jatkossa, jos nimi toistuu usein, voit käyttää lyhennettä tai lyhyttä termiä.

Aloita artikkeli, uutinen tai mainos lyhyellä yleistasoiselle ja yleiskielisellä kuvauksella. Kirjoita se myös ensikertalaiselle, joka ei tunne Kansanlähetystä eikä sen käyttämiä termejä. Ota huomioon myös sellainen mahdollinen lukija, jos sellaisen haluat tavoittaa, joka ei edes tunne kristillistä sanastoa.

Esimerkiksi 1: Vastuunkantajaretriitti on vuosittain lokakuussa järjestettävä Kansanlähetyksen vastuunkantajien ja työntekijöiden koulutustapahtuma, jota seuraamaan ovat tervetulleita kaikki järjestön työstä kiinnostuneet.

Esimerkiksi 2: Apologia tarkoittaa kristinuskon puolustamista. Apologiaforum on Kansanlähetysopiston yhdessä Opiskelija- ja koululaislähetyksen (OPKO) kanssa yhdessä vuosittain jonkin teeman ympärille rakennettu kaksipäiväinen tapahtuma. Vuoden 2023 otsikko on “Särkyneen toivo” ja se keskittyy pohtimaan kärsimyksen ongelmaa.

Esittele henkilöt asiayhteyden vaatimalla tarkkuudella. Lähde tässäkin liikkeelle siitä, että kirjoitat myös niille, jotka eivät ole kuulleet näistä henkilöistä aikaisemmin.

Kuvien tarkoitus on viestiä aitoutta ja todenmukaisuutta. Käytä mieluiten siis itse otettuja kuvia. Ota kuvia todellisista tilanteista ja käytä niissä todellisia ihmisiä. Pyydä kuitenkin lupa jokaiselta, joka voidaan tunnistaa kuvasta. Ole erityisen tarkka lasten kohdalla. Vältä grafiikkaa ja erityisesti kuvapankkien keinotekoisia kuvia. Esimerkiksi Wikipedian kuvat, jos muuta vaihtoehtoa ei ole, ovat luonnollisempia kuin kuvapankkien kuvat.

Lisätietoja:

Esko Särkkälä | Helsinki-tiimin puheenjohtaja
040 562 4880 | esko.sarkkala@sekl.fi